Welcome to my blog!

All India Jobs

We provide information about Fresher Jobs, Latest walkins, Latest off Campus Drives for Freshers, Bank Jobs, Government Jobs.

All India Jobs

Subscribe to this blog!

Receive the latest posts by email. Just enter your email below if you want to subscribe!

Monday, 22 September 2014

GA QUIZ 2

1. India's largest electricity-generating plant is located at ___?
[A]Kudankulam
[B]Kalpakkam
[C]Kaiga
[D]Kakrapar
Ans - Kudankulam

2. With reference to the Syrian Crisis, which among the following countries is not against the incumbent Syrian Government led by Bashar al-Assad?
[A] USA
[B] Israel
[C] Saudi Arabia
[D] Iran
Ans -  Iran

3. Great Himalayan National Park (GHNP) is located in __?
[A]Sikkim
[B]Arunachal Pradesh
[C]Uttarakhand
[D]Himachal Pradesh
Ans -  Himachal Pradesh



4.Sumitra Mahajan, the newly elected speaker of Lok Sabha represents which among the following constituencies?
[A]Bhopal
[B]Indore
[C]Nagpur
[D]Jabalpur
Ans -  Indore

5. Who among the following has won the Ceat International Cricketer of the year award for 2013-14?
[A]M S Dhoni
[B]Virat Kohli
[C]Shakib Al Hasan
[D]Glenn Maxwell
Ans - Virat Kohli

6. If a country has a closed economy, it implies that this country__:
[A]Does not allow private ownership of capital
[B]Doesn't have flexible exchange rates
[C]Doesn't have fixed exchange rates
[D]Does not conduct trade with other countries
Ans - Does not conduct trade with other countries

7. According to the latest available data as of June 2014, what was India's economic growth in 2013-14?
[A]4%
[B]4.7%
[C]5.3%
[D]5.7%
Ans -  4.7%

8. A governor in state of India is appointed for a period not exceeding __?
[A]Three Years
[B]Four Years
[C]Five Years
[D]Six Years
Ans - Five Years

9.The Tiananmen Square massacre was a student-led popular demonstration took place in?
[A]Egypt
[B]Tunisia
[C]China
[D]Bangladesh
Ans - China

10. World's first complete granite temple is located in which among the following states of India?
[A]Karnataka
[B]Bihar
[C]Tamil Nadu
[D]Andhra Pradesh
Ans - Tamil Nadu

No comments:

Post a Comment

Thanks for Visit this Blogg!!!

Blogger Widgets