Welcome to my blog!

All India Jobs

We provide information about Fresher Jobs, Latest walkins, Latest off Campus Drives for Freshers, Bank Jobs, Government Jobs.

All India Jobs

Subscribe to this blog!

Receive the latest posts by email. Just enter your email below if you want to subscribe!

Monday, 22 September 2014

GA QUIZ 3

[1]. Mamnoon Hussain is the current (June 2014) president of __?
[A]Pakistan
[B]Bangladesh
[C]Malaysia
[D]Iraq
Ans - Pakistan 

[2]. Recently, India has replaced which one of the following countries to become the second largest exporter of textiles in the world? [A]Italy
[B]Bangladesh
[C]Indonesia
[D]Malaysia
Ans - Italy

[3]. “Gariphema” which has been declared the India’s first ‘tobacco-free village” is located in which state?
[A]Assam
[B]Arunachal Pradesh
[C]Nagaland
[D]Tripura
Ans - Nagaland



[4]. Which among the following treaty is a treaty to Facilitate Access to Published Works by Visually Impaired Persons and Persons with Print Disabilities?
[A]Marakkesh Treaty
[B]Cape Town Treaty
[C]Kinshasa Treaty
[D]Kharkiv Treaty
Ans - Marakkesh Treaty

[5]. The MINUSMA is a name of the United Nations peacekeeping mission in ___?
[A]Mali
[B]Syria
[C]Egypt
[D]Ukraine
Ans - Mali

[6]. At present, Citizens of which among the following countries use only foreign currencies for daily use as the country has abandoned its own currency?
[A]Malawi
[B]South Sudan
[C]Zimbabwe
[D]Somalia
Ans - Zimbabwe

[7].Article 370, which is one of the temporary, transitional and special provisions in the constitution of India is enshrined in which among the following parts of Indian Constitution?
[A]Part XV
[B]Part XVII
[C]Part XXI
[D]Part XXII
Ans - Part XXI

[8]. Recently, in which of the following cities the “Malwa Utsav” five-day cultural fest has been kicked off?
[A]Indore
[B]Bhopal
[C]Kolkata
[D]Pune
Ans - Indore

[9]. Who among the following has won the Egyptian Presidential election, recently?
[A]Abdel Fatah al-Sisi
[B]Hamdeen Sabahi
[C]Mohamed Morsi
[D]Hosni Mubarak
Ans - Abdel Fatah al-Sisi

[10]. Approximately, what fraction of global healthcare industry is shared by India?
[A]1%
[B]2%
[C]4 %
[D]6%
Ans - 1%




lesson Content

VPY INDIA


No comments:

Post a Comment

Thanks for Visit this Blogg!!!

Blogger Widgets