Welcome to my blog!

All India Jobs

We provide information about Fresher Jobs, Latest walkins, Latest off Campus Drives for Freshers, Bank Jobs, Government Jobs.

All India Jobs

Subscribe to this blog!

Receive the latest posts by email. Just enter your email below if you want to subscribe!

Monday, 22 September 2014

GA QUIZ 1

1. Mamnoon Hussain is the current (June 2014) president of __?
[A]Pakistan
[B]Bangladesh
[C]Malaysia
[D]Iraq
Ans -  A

2. World's first complete granite temple is located in which among the following states of India?
[A]Karnataka
[B]Bihar
[C]Tamil Nadu
[D]Andhra Pradesh
Ans - C

3. Now a days, Google and other Internet / email services rely on a form of encryption abbreviated as TLS. Which among the following is the correct full form of TLS?
[A]Transport Layer Security
[B]Thread Level Security
[C]Transmission Line Security
[D]Tunnelling Layer Security
Ans - A



4. Who among the following is the current (June 2014) Prime Minister of Bhutan?
[A]Jigme Thinley
[B]Kinzang Dorji
[C]Yeshey Zimba
[D]Tshering Tobgay
Ans - D

5.The Tiananmen Square massacre was a student-led popular demonstration took place in?
[A]Egypt
[B]Tunisia
[C]China
[D]Bangladesh
Ans - C

6.Which among the following is generally known as United Nations refugee agency?
[A]UNHCR
[B]UNFIP
[C]UNHSP
[D]UNODC
Ans - A

7. Who among the following appoints Pro-tem speaker in Lok Sabha?
[A]Prime Minister
[B]President
[C]Outgoing speaker of Lok Sabha
[D]Lok Sabha secretary
Ans - B

8. Which among the following countries is not a founding member of the recently founded Eurasian Economic Union?
[A]Kazakhstan
[B]Russia
[C]Belarus
[D]Uzbekistan
Ans - D

9. Recently, the Union government has constituted a Special Investigation Team (SIT) to unearth illicit money. Who is the chairman of the SIT?
[A]Amar Pratap Sinha
[B]M B Shah
[C]Sudharshan Nayak
[D]C B Bhave
Ans - B

10. Approximately, what fraction of global healthcare industry is shared by India?
[A]1%
[B]2%
[C]4 %
[D]6%
Ans - A

No comments:

Post a Comment

Thanks for Visit this Blogg!!!

Blogger Widgets