Welcome to my blog!

All India Jobs

We provide information about Fresher Jobs, Latest walkins, Latest off Campus Drives for Freshers, Bank Jobs, Government Jobs.

All India Jobs

Subscribe to this blog!

Receive the latest posts by email. Just enter your email below if you want to subscribe!

Friday, 19 September 2014

COMPUTER QUIZ 17

1. Which of the following can be used to select the entire document?
(1) CTRL+A
(2) ALT+F5
(3) SHIFT+A
(4) CTRL+K
(5) CTRL+H
Ans - 1

2. A concentric circle on a disk is called a________
(1) cylinder
(2) track
(3) head
(4) sector
(5) none of these
Ans - 2

3. DSL is an example of a(n) ____________ connection.
(1) network
(2) wireless
(3) slow
(4) broadband
(5) none of these
Ans - 4

4. Instructions and data that are processed by the CPU are located in________
(1) CD-ROM
(2) RAM
(3) the hard disk
(4) the motherboard
(5) none of these
Ans - 2

5. All of the following are considered to be storage devices EXCEPT_______
(1) floppy disk
(2) CPU
(3) CD
(4) hard disk drive
(5) none of these
Ans - 2

6. The commonly used UNIX commands like date, ls, cat etc. are stored in_________
(1) dev directory
(2) bin directory
(3) tmp directory
(4)unix directory
(5) None of these
Ans - 2

7. A circuit with about 100 transistors fabricated on a single chip is called _____
(1) MCR
(2) MSI
(3) MIS
(4) RJE
(5) None of these
Ans - 2

8. One megabyte equals approximately ___________
1) 1,000 bits
2) 1,000 bytes
3) 1 million bytes
4) 1 million bits
5) 2,000 bytes
Ans - 3

9. A computer checks the _____ of user names and passwords for a match before granting access.
(1) Website
(2) Network
(3) Backup file
(4) Data base
(5) None of these
Ans - 4

10. Computers that are portable and convenient for users who travel are known as _____
(1) Super computers
(2) Lap tops
(3) Mini computers
(4) File servers
(5) None of these
Ans - 2

About Admin of the Blog:
Vijay Pratap Yadav is the founder of VPY INDIA .He is a  Programmer and a Part time Blogger

FOLLOW HIM @ GOOGLE+ | FACEBOOK | TWITTER 

No comments:

Post a Comment

Thanks for Visit this Blogg!!!

Blogger Widgets