Welcome to my blog!

All India Jobs

We provide information about Fresher Jobs, Latest walkins, Latest off Campus Drives for Freshers, Bank Jobs, Government Jobs.

All India Jobs

Subscribe to this blog!

Receive the latest posts by email. Just enter your email below if you want to subscribe!

Monday, 22 September 2014

GA QUIZ 6

1. What is the objective of the government behind setting up a Minimum Export Price (MEP) for a particular commodity?
[A]To promote exports
[B]To discourage imports
[C]To check price rise
[D]To provide subsidy to producers
Ans - C

2. What was the original name of INS Vikramaditya, which was recently formally inducted into the Indian Navy?
[A]Minsk
[B]Baku
[C]Azov
[D]Maxim Gorky
Ans -B


3. In the Lok Sabha, Leader of Opposition is a statutory requirement on the panels which select the __:
[A]Chief Vigilance Commissioner
[B]Chairperson of National Human Rights Commission
[C]Lok Pal
[D]All of above
Ans - D

4. In recent times, which among the following blocks of countries is pushing for implementing the UN Security Council (UNSC) reforms?
[A]G-7
[B]G-4
[C]G-20
[D]G-22
Ans -B

5. Who among the following is the wealthiest footballer to be competing in the FIFA World Cup 2014?
[A]Cristiano Ronaldo
[B]Lionel Messi
[C]Frank Lampard
[D]Steven Gerrard
Ans - A

6. King Juan Carlos, who recently decided to abdicate, has been monarch of __?
[A]Belgium
[B]Denmark
[C]Luxembourg
[D]Spain
Ans - D

7. ISIS is an extreme offshoot of which among the following militant Islamist organizations?
[A]Al-Qaeda
[B]Taliban
[C]Islamic Courts Union
[D]Mahdi Army
Ans - D

8. Which among the following institutes have gained the top slot in the inaugural 'QS University Rankings: BRICS 2014' ?
[A]IIT Delhi
[B]Beijing Institute of Technology
[C]Moscow State University
[D]Tsinghua University of China
Ans - D

9. The winner of 20th Senior National Women's Football Championships is __?
[A]Mizoram
[B]Manipur
[C]Sikkim
[D]Odisha
Ans - B

10. Drupka Buddhism relies heavily on the 'Thangka' tradition which is popular in Tibet, Himachal, Northeast and Nepal. What is 'Thangka'?
[A]Prayer cloth hanging near Buddhist monasteries
[B]Painting with Buddhist motifs for popularisation of the faith
[C]The mythical dancing dragon of the Drupka lineage
[D]A style of monastery architecture
Ans -  B

No comments:

Post a Comment

Thanks for Visit this Blogg!!!

Blogger Widgets